Kundtjänst

Välkommen till Gorilla Sports!

När du handlar av oss vill vi att du ska känna dig 100% trygg. Vi är alltid här för att hjälpa dig med ditt köp, svara på frågor, ge tips och råd om träning samt hur man får ut mest av dina produkter.

Vi erbjuder även säkra betalsätt så som Klarna Checkout och DIBS direktbetalning och erbjuder fri frakt över 500kr, två års garanti, 14 dagars öppetköp, delbetalning via Klarna faktura samt en trevlig kundservice.

Du kan alltid nå oss via epost på [email protected] så svarar vi inom 24h.

 

 

 

 

 

 

 

Betalning

Hos Gorilla Sports kan du betala med korten VISA & Mastercard samt faktura genom vår partner Klarna.

Kortbetalningar

Alla kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner DIBS Payment Services, ledande leverantör av betaltjänster i Sverige. Dibs hanterar betalningar på högsta säkerhetsnivå. Inga kortuppgifter sparas eller hanteras av Gorilla Sports. När du väljer att betala med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos DIBS där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen.

Vid betalning med kort ska du fylla i kortnummer, giltighetsdatum (månad/år), CVV/CVC-kod (tresiffrig kod på kortets baksida). När din beställningen slutförts reserveras beloppet på ditt konto. Först när dina varor är klara för leverans dras pengarna från ditt konto och köpet är genomfört.

Fakturabetalning genom Klarna

Klarna hanterar alla våra fakturor. Att betala med faktura via Klarna är smidigt. Efter mottagandet av dina varor har du 14 dagar på dig att betala fakturan.

Om du väjer att betala med faktura, väljer du "Klarna faktura" som betalsätt i kassan och fyller sedan i ditt personnummer. Dina varor skickas av säkerhetsskäl endast till din folkbokföringsadress vilken hämtas automatiskt. Fakturan skickas inte med din order, utan skickas separat via mail.

Vid betalning med Klarna faktura tillkommer en administrationsavgift på 20kr per köp.

På fakturan hittar du förfallodatum som är sista dag för betalning. Om ingen betalning inkommit detta datum skickas en skriftlig betalningspåminnelse till dig och en påminnelseavgift. Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta från förfallodagen och tills dess att full betalning skett. Kostnader för eventuella inkassoåtgärder debiteras enligt gällande lag.

Om ordersumman är över 60kr: 

  • ​Påminnelseavgift 60kr 
  • Dröjsmålsränta 24% plus gällande referensränta 

Om ordersumman är under 60kr: 

  • ​Påminnelseavgift 29kr 
  • Dröjsmålsränta 24% plus gällande referensränta


En kreditprövning görs vid köptillfället som i vissa fall innebär att en kreditupplysning inhämtas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

För specifika frågor om din faktura, vänligen kontakta Klarnas Kundtjänst på +46(0)8–120 120 10 eller [email protected]

Användande av rabattkoder

Om du har en giltig rabattkod kan du använda den i kassan i samband med betalning. Observera att endast en rabattkod kan användas vid samma köptillfälle.

Rabattkoder kan ej kombineras med andra rabatterbjudanden. Du får alltid automatiskt det bästa priset när du handlar hos oss.

Leveransinformation

FRAKTFRITT PÅ ALLA KÖP ÖVER 500KR

Vi levererar alla beställningar med Postnord. Oavsett hur liten eller hur stor din beställning är. Vi använder Postnord till alla transporter. En fraktavgift på 150kr tillkommer på alla varor som är under ett ordervärde av 500kr. Alla varor som är över 500kr är fraktfria. Leveranser sker mellan kl 08:00-18:00, måndag till fredag. Normal leveranstid är 4-8 dagar beroende på var i Sverige du bor. Varor med vikt över 30kg levereras i två eller fler paket.

VI LEVERERAR ENDAST INOM SVERIGE

Gorilla Sports Sverige levererar endast varor inom Sverige.

FRAKTKOSTNADER

Frakt debiteras med 150kr per leverans till din dörr samt för vissa produkter som har en vikt över 30kg kan ytterligare fraktkostnad bli aktuell, vilket även framgår vid din betalning där totalkostnaden anges. Alla köp över 500kr är fraktfria. 

UTEBLIVEN LEVERANS OCH LEVERANSFÖRSÖK

Om vår speditör, Postnord, inte kan leverera ditt paket kommer de att lämna en avi i din brevlåda. Ni får då hämta ut paketet hos närmaste ombud, alternativt boka upp en ny tid med dem för utkörning. 

Spåra ditt paket på Postnords hemsida. Kolli-id:t får du i ditt leveransbekräftelsemail.

http://www.postnord.se

Postnord har ingen skyldighet att ringa till kunden för att höra med dem om de är hemma. Dock kan detta ändå förekomma beroende på vem som levererar paketet och om det finns ett telefon nr angivet på fraktsedeln. Vi ber dig kontakta Postnord direkt innan du kontaktar oss för assistans gällande ditt paket.

Om du inte är tillgänglig vid kontakttillfället eller själv kontaktar Postnord inom fem arbetsdagar, kommer leveransen skickas tillbaka till vårt centrallager. I samband med detta kommer vi makulera din order och återbetala kostnaden för varorna efter avdrag för fraktavgifter tur och retur avgifter samt administrationskostnader för leveransen. Räcker inte den av dig gjorda betalningen kommer vi att debitera dig mellanskillnaden. Totalkostnaden för detta varierar beroende på vikt och volym på din leverans.

Byten och returer

Hos Gorilla Sports har du alltid 30 dagars öppet köp. Vid köp av varor gäller alltid 30 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 30 dagar från det att du mottagit den beställda varan. Återsänd den enligt returpolicyn nedan.

Ångerrätten gäller ej varor med bruten plombering eller om du bryter förpackningen till en vara, om detta inte är för att granska om produkten är hel och i nytt skick.

RETURPOLICY OCH REKLAMATION VIA VÅR DISTRIBUTIONSCENTRAL

Du kan välja att returnera dina varor till vår distributionscentral i Tyskland. Vid returer till distributionscentralen står du för frakten, ingen retursedel medföljer.
Vid returer till vår distributionscentral skall en retursedel fyllas i och klistras på returpaketet. Om kartongen du fick dina varor i är för stor, kan du packa varorna i eget emballage. Observera att det är du som kund som ansvarar för att varorna kommer tillbaka till oss hela och oskadade. Vi rekommenderar därför att du skickar varorna väl emballerade och helst i original emballaget.
Gorilla Sports förbehåller sig rätten att neka retur av en vara om det visar sig att varan inte är i huvudsakligen oförändrat skick.


När Gorilla Sports fått tillbaka reklamerad vara och konstaterat giltig reklamation skickas en ny vara ut. Varan skickas ut inom 30 dagar från det att Gorilla Sports mottagit och godkänt din reklamation.
Gorilla Sports förbehåller sig rätten att neka en ogiltig reklamation och kunden står för returfrakt vid reklamation. Vid reklamationer följer Gorilla Sports riktlinjer från svenska Allmänna Reklamationsnämnden (se www.arn.se).

För adress till distributionscentralen i Tyskland, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med korrekta adressuppgifter och ytterligare information som underlättar behandling av din returnerade produkt. 

ÅTERBETALNING

Vid retur återbetalas inga frakt- och fakturaavgifter. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur av felfri produkt i obruten förpackning, i original emballage eller likvärdig förpackning. Återbetalningen sker på samma sätt som du valde att betala med då beställningen gjordes.

Om du valt att betala mot faktura och redan har betalat din faktura blir du kontaktad av vår kundtjänst för kontouppgifter så vi kan reglera återbetalningen till ditt bankkonto.

BYTEN

Tyvärr kan byten inte administreras via vår distributionscentral, vi hänvisar därför till vår Returpolicy ovan.

Köpvillkor

1. ALLMÄNT

1.1 Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Kund”) gör en beställning hos Gorilla Sports via webbplatsen www.gorillasports.se och därtill hörande sidor, (”Webbshoppen”). Villkoren gäller mellan dig och Fryskap AB, org. nr 556541-9420 (Gorilla Sports) och det är mellan dessa två som avtal ingås med. Det bolag du ingår avtalet med benämns nedan ”Gorilla Sports”.

1.2 Gorilla Sports expedierar inga kontantköp till personer under 16år och inga kreditköp till personer under 18år.

1.3 Gorilla Sports reserverar sig för eventuella bild- och skrivfel på Webbshoppen. Webbshoppen, samt allt innehåll på denna, ägs av Gorilla Sports eller dess licensgivare eller francheisetagare. Informationen är skyddad genom lag med hänsyn till t.ex. upphovsrätt, marknadsföring och varumärken. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt medgivande från Gorilla Sports.

2. AVTAL OCH BESTÄLLNING

2.1 För att kunna göra ett köp via webbshoppen måste kunden acceptera villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig kunden att följa villkoren, samt godkänner att denne tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies enligt Gorilla Sports integritetspolicy, se nedan. Ett avtal om köp, för vilket dessa villkor tillämpas, (”avtal”), ingås först när Gorilla Sports skriftligen bekräftat kundens beställning och till kunden sent en orderbekräftelse från Gorilla Sports

2.2 Gorilla Sports strävar efter att kund ska få orderbekräftelse senast 48 timmar efter det att Gorilla Sports mottagit en beställning. Om en beställning görs på fredag eller helgdag försöker Gorilla Sports dock bekräfta denna senast kl 18:00 nästföljande arbetsdag. En beställning kan endast bekräftas om Gorilla Sports erhållit och kan fastställa Kundens bostadsadress.

3. KUNDUPPGIFTER M.M.

3.1 Kunden bekräftar att de uppgifter som kunden fyller i är korrekta och fullständigt ifyllda. Kund ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter och den skada detta kan medföra.

3.2 Kunden åtar sig att tillse att ingen annan än kunden kan använda kundens inloggningsuppgifter. Kunden får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Kunden ska omgående anmäla till Gorilla Sports om det kan misstänkas att obehörig känner till kundens lösenord. Kunden ansvarar för alla köp och information som gjorts med dennes inloggningsuppgifter.

3.3 Om Gorilla Sports misstänker att kunden missbrukar sitt användarkonto eller sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Gorilla Sports rätt att stänga av kunden med omedelbar verkan. Gorilla Sports har även rätt att oavsett anledning tilldela kunden nya inloggningsuppgifter.

4. PRISER, AVGIFTER OCH BETALNING

4.1 Vid beställning via webbshoppen gäller de priser som anges på webbshoppen. Alla priser är angivna i svenska kronor(SEK) för Sverige exklusive fraktkostnad och inkluderar moms.

4.2 Kunden kan betala sin beställning genom faktura eller kreditkortsbetalning enligt de kreditkort som framgår av webbshoppen. För varje order tillkommer vid var tid gällande leveransavgift, vilken anges på webbshoppen. Vid betalning med faktura tillkommer även vid var tid gällande fakturaavgift som finns angiven på webbshoppen. Läs mer under betalning i sidfoten.

5. FRAKT OCH LEVERANS

5.1 Varor som finns i lager levereras normalt inom fyra till åtta arbetsdagar räknat från när din order lagts.

5.2 Kunden kan lösa ut sitt paket t.o.m. tolv dagar från det att avisering mottagits.

6. ÖPPET KÖP OCH ÅNGERRÄTT

6.1 Gorilla Sports erbjuder alltid 30 dagars öppet köp och/eller bytesrätt, både vid köp av varor på webbshoppen.

6.2 Vid köp av varor på webbshoppen gäller 30 dagars ångerrätt i enlighet med konsumenträttsliga regler. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Gorilla Sports detta inom 30 dagar från att du mottagit den beställda varan.

6.3 Ångerrätten gäller inte om kund bryter förpackningen till en vara, om inte detta är nödvändigt för att undersöka eller testa varan enligt vad som framgår av Gorilla Sports returpolicy på webbshoppen.

7. TILLÄMPLIG LAG OCH TVIST

Vid eventuell tvist följer Gorilla Sports beslut från Allmänna Reklamationsnämnden. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag. Dessa villkor har fastställts av Gorilla Sports den 2013-10-24.